Rendőrök keresték az álrendőrt Nyíregyházán

Befolyás vásárlásának bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az apát, aki társai segítségével 1 millió forintot fizetett volna egy magát magas rangú rendőrnek kiadó férfinek azért, hogy a fiát az előzetes letartóztatásból kiszabadítsa.

Egy nyíregyházi férfinak a fiát 2015 tavaszán a bíróság kábítószer- kereskedelem miatt előzetes letartóztatásba helyezte 1 hónapra. Az apa megbeszélte a nászával, hogy hajlandók lennének 1 millió forintot is fizetni, ha valaki elintézné, hogy az előzetes letartóztatást megszüntessék. Fel is vették a kapcsolatot két férfival, akiknek ismerőse volt a jelenleg szökésben lévő harmadik társuk. Ez utóbbi férfi azt állította magáról, hogy magas rangú rendőr, jó kapcsolatokkal rendelkezik a Belügyminisztériumban, és el tudja azt intézni, hogy a letartóztatásban lévő fiút előbb Budapestre szállítsák, majd pár nap múlva megszüntessék a letartóztatását. Az ügyintézésért 1 millió forintot kért a férfi, amit a fiú apja és a násza hajlandó is lett volna kifizetni.

A pénz átadására végül nem került sor, mert az apa és a násza gyanút fogtak, kételkedni kezdtek a magát rendőrnek kiadó férfi szavainak hitelességében. A fiú előzetes letartóztatását nem is szüntette meg sem az ügyészség, sem a bíróság, az ítélet meghozataláig letartóztatásban maradt.

Az ügyészség az apát és a nászát befolyás vásárlásának bűntettével, míg a nekik segítő két férfit befolyás üzérkedés bűntettével vádolja. Az álrendőrrel szemben az eljárást elkülönítették, vele szemben elfogatóparancsot adtak ki, mert ismeretlen helyen tartózkodik.


Hasonló cikkek