Az észak-komáromi rendőrök 9 migránst és 3 embercsempészt vettek őrizetbe

Szíriai embercsempészeket fogtak el az észak-komáromi egyenruhás rendőrök, akikről kiderítették, hogy Németországban éltek.

Az elkövetők a komáromi Erzsébet hídon a magyar-szlovák határon keresztül próbáltak öt szíriai és négy jemeni állampolgárt átcsempészni Csehországba – közölte a szlovák Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Denisa Bárdyová.

A 22 éves Hassan A. és a 37 éves Jalal S. vádlottnak egy másik vádlott, a 47 éves Hicham Z. számára biztosított gépjárművet, amelyre kilenc illegális bevándorló szállt fel Magyarországon.

A sofőrnek a külföldieket Csehországba kellett volna vinnie 500 eurós pénzjutalomért cserébe. A bevándorlókat szállító jármű előtt egy másik járműben két szíriai állampolgár utazott, akik a szlovák rendőrségi járőrökről és a szállítási útvonal koordinátáiról adtak tájékoztatást.

A komáromi járőrök végül az elöl haladó felvezetőautót állították meg, a sofőr pedig igyekezett leadni a drótot, ám nem járt sikerrel, mivel a rendőrök a másik járműt is elcsípték, melynek vezetője próbált elfutni, ám sikerült elkapni.

Az elkövetőket embercsempészet miatt gyanúsították meg, akár 10 év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Képarchívum, illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek