Rendszeresen fizetés nélkül tankolt egy büntetett előéletű fuvarozó

Angolos tankolása 100 ezerbe is került egy cégnek.

A 48 éves férfi ellen a Hatvani Járási Ügyészség emelt vádat folytatólagosan kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt.

A vádlottat a Tolna Megyei Bíróság korábban különös visszaesőként emberölés és rablás miatt 14 év fegyházra ítélte, mely büntetéséből 2018-ban szabadult. Nem sokkal ezután bérbe vett egy kisteherautót, amivel fuvarozási munkákat vállalt. Az addig is bűnözői életvitelt folytató terhelt azáltal kívánta csökkenteni vállalkozása költségeit, hogy a szükséges tankolások után sorozatosan fizetés nélkül hajtott el a töltőállomásokról.

Azért, hogy a járműve alapján utólag ne legyen azonosítható, a vádlott még a lopássorozat előtt Mogyoródon titokban leszerelte egy parkoló tehergépkocsi hátsó rendszámtábláját, majd azt az általa használt gépjárműre erősítette fel. Ennek birtokában 2019 februárjában az M3 autópálya egy Gödöllőhöz közeli benzinkútján kétszer is megtankolta a furgont anélkül, hogy fizetett volna a  gázolajért. Márciusban Lőrinciben vitte el egy ott parkoló autó rendszámtábláját, és a továbbiakban azt használta az üzemanyag lopások elkövetése során. Így a vád szerint legalább újabb két alkalommal tankolt fizetés nélkül az autópálya mellett egy másik, de azonos sértett által üzemeltetett töltőállomáson, amivel az érintett cégnek végső soron több mint 100.000 forintos kárt okozott.

A Hatvani Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a különös és többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben a bíróság 3 év időtartamú fegyházbüntetést szabjon ki, egyben állapítsa meg, hogy e büntetésből a későbbiekben nem bocsájtható feltételes szabadságra. Ezen túlmenően – a kártérítésre kötelezés mellett – az ügyészség indítványozta a vádlott eltiltását mind a közúti járművezetéstől, mind a közügyek gyakorlásától.

ugyeszseg.hu

A kép illusztráció!

HírMix | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek