Rengeteg ajándékcsomagot készítettek rászoruló gyerekeknek a kecskeméti Merci-sulisok

Száz névre szóló karácsonyi csomag érkezett a kecskeméti család- és gyermekjóléti központhoz

Éppen tíz éve kezdődött el a nemes kezdeményezés, hogy a kecskeméti Mercedes-gyárban dolgozó német munkavállalók és családjuk ajándékcsomaggal leptek meg nehéz anyagi körülmények között élő kecskeméti gyerekeket. 2014 óta pedig a Mercedes-Benz iskola tanulói, szüleik, valamint az iskola pedagógusai, munkatársai és a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának vezetősége folytatja a hagyományt.

Idén mintegy nyolcvan család ajánlott fel egy vagy több cipősdoboznyi ajándékot (volt, amelyik ötöt is), így összesen 135 csomag gyűlt össze.

Mint Sitha Groß tagintézményvezetőtől megtudtuk, az önkormányzattól kapott lista, az életkor és a kívánságok alapján személyre szabottan tudták összeállítani a meglepetéseket, a kisebbeknek főleg játékokkal pakolták tele a dobozt, a nagyobb gyerekeknek sál, sapka, kesztyű került bele, de minden pakkba jutott édesség, mellé pedig fogkefe és fogkrém is, és a csomagot a végén meg is címezték. Sitha Groß és Ingeborg Müller, a programért felelős pedagógus is hangsúlyozta: a legnagyobb ösztönző erő és öröm számukra a megajándékozott gyerekek boldogsága.

Rajtuk kívül még Peter Stübler német igazgató és Molnár Julianna gazdasági ügyvivő látogatott el a kecskeméti család- és gyermekjóléti központhoz – egyelőre még a Fecske utcába, mert az új épület a Rudolf-laktanyában még nincs bebútorozva. Ide összesen száz doboz névre szóló  ajándékot hoztak, további 35-öt pedig más családsegítő szervezetekhez visznek el.

Ingeborg Müller elmondta, csak amiatt szomorúak, hogy a meglepetést nem tudják személyesen átadni, de remélik, jövőre a központ új épületében vagy a felújított városházán már lehet majd tartani ünnepséget.

Peter Stübler  azt hangsúlyozta, hogy ugyan intézményük  „külföldi” iskola, de ez nem azt jelenti, hogy egy külön kis szigeten élnének Kecskeméten, hiszen éppen hogy szeretnének beolvadni a város közösségébe. Egyúttal köszönetet mondott az önkormányzatnak és a polgármesternek az együttműködésért.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, tíz éve milyen szokatlan volt, hogy a német családok névre szóló ajándékokat készítettek a rászoruló gyerekeknek, és örömét fejezte ki, hogy a kezdeményezést azóta is folytatja az iskola, és időközben több követőjük is akadt a városban.

A csomagokat a család- és gyermekjóléti központ fogja elvinni a megajándékozott családokhoz még karácsony előtt. – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek