Rengeteg energiaelnyelőt törnek össze a hazai utakon

Kevesebb mint 3 (!) hetente törtek totálkárosra munkaterületet védő eszközöket az autósok a kezelésünkben lévő gyorsforgalmi utakon idén.

Ezek nagyon hasznos eszközök, hiszen nemcsak a munkaterületen dolgozó szakembereket, hanem a figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok életét is megmenti. Egy 60-70 km/órával becsapódó jármű gyakorlatilag karcolás nélkül megúszhat egy balesetet, hiszen a modul a nevéből adódóan minden energiát elnyel, ilyenkor kívülről nézve nem látszik, hogy nagy baja lenne az eszköznek. Na most gondoljatok bele, mekkora sebességgel kell valakinek becsapódnia, hogy a jármű totálkáros legyen és az energiaelnyelő is úgy nézzen ki, mintha egy lapot papírgalacsinná gyűrtek volna össze…

A gyorsforgalmi utakon két lépcsőben, a leállósávon álló előjelző autókkal általában 100, majd 80 km/órára csökkentjük a sebességet, munkavégzésre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák, fényjelzések vannak kint, jóval a munkaterület előtt, ahol csak lehet, a pályák felett található digitális kijelzőkön is mutatjuk a közlekedőknek, hogy mire számíthatnak.

Arról nem is beszélve, hogy a munkaterületet védő ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt nagy, narancssárga, több tíz tonnás teherautón is számtalan jelzőfény figyelmeztet, plusz egy kúpsorral még a munkagép előtt is igyekszünk még több jelzéssel operálni. Ennyi előjelzés ellenére történnek ezek az esetek: legtöbbször figyelmetlenség, oda nem figyelés, nem a vezetésre koncentrálás miatt, de az is gyakori, hogy vannak, akik tudatosan nagy tempóval mennek az elfogyó sávban, hogy megelőzhessenek pár autót és az energiaelnyelő előtt próbálnak sokszor bevágni. Gyakran sikertelenül.

forrás: Magyar Közút instagram oldala


Hasonló cikkek