Országszerte felvonulások Ján Kuciak és jegyese halálának 1. évfordulója alkalmából

Több szlovákiai és külföldi városban is felvonulást tartanak a hétvégén Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának első évfordulója alkalmából. A felvonulások 50 városban zajlanak majd, ebből 32 lesz Szlovákiában. 

“Egy év után is az igazságra várunk, de nem kapunk mást, csak gúnyt, hazugságot és támadásokat. De mi nem adjuk fel! Tisztességes és igazságos Szlovákiát akarunk!” – írják közösségi oldalukon a szervezők.

“Követeljük a kettős gyilkosság teljeskörű kivizsgálását! Ha előbbre akarunk jutni, meg kell tudnunk, kik voltak a megrendelők. Megbízható kormányt akarunk, olyan kormányt és politikát, ami szolgálja a jó embereket és megoldásokkal tud szolgálni. Az elmúlt év alatt többet tudtunk meg saját országunkról, mint azelőtt valaha. Megvan bennünk az az erő, amely elérte, hogy bizonyos személyek távozzanak pozíciójukból. Van fény az alagút végén.” – írják.

A külföldi felvonulások helyszínei:

Forrás: tvnoviny.sk, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek