Összeütközött két vitorlázó repülőgép Szlovákiában

Egymásnak ütközött két vitorlázó repülőgép a turócszentmártoni járásbeli Kistorboszló (Trebostovo) község határában, a Končiar hegy felett. A TASR-t a Tűzoltóság és Műszaki Mentőszolgálat Országos Parancsnoksága tájékoztatta kedden.

“Mindkét vitorlázó repülőgép magasan fekvő, nehezen hozzáférhető terepre zuhant. Azonnal a helyszínre küldtek egy mentőhelikoptert, de az orvos sajnos már csak a halált tudta megállapítani mindkét pilóta esetében” – áll a közleményben.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A helyszínre riasztották a belügyminisztérium légi egységének helikopterét, a turócszentmártoni (Martin) és a zsolnai (Žilina) tűzoltókat, valamint több önkéntes tűzoltót is.

A közlekedési minisztérium légi közlekedési és tengerészeti nyomozócsoportja vizsgálatot indított az ügyben – közölte Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter.

Forrás: bumm.sk

Fotó: Tasr, A nyitókép a tűzoltóság felvétele

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek