Repülőn csempészték a gyerekeket Athénból

Egy iraki férfit és egy szír nőt gyanúsít a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság embercsempészéssel és közokirat-hamisítással, mert két fiút és két lányt más nevére kiállított útlevéllel utaztattak. Őrizetbe vételük mellett gyorsított eljárást kezdeményeztek velük szemben.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A termináljában intézkedtek a rendőrök azzal a hat személlyel szemben, akik az Athénból érkezett gépről szálltak le 2019. augusztus 13-án késő este. Az ellenőrzés során kiderült, hogy egy férfi két kisfiúval, míg egy nő két kislánnyal akart hazánk területére belépni. Az iraki állampolgárságú férfin kívül mind a nő, mind a négy gyerek más nevére kiállított görög útlevéllel illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezett.

Az intézkedés során a rendőrök azt is kiderítették, hogy a 49 éves férfi társaságában lévő 10 éves afgán és 9 éves iraki kisfiút Ausztriában akarták átadni rokonainak. Míg a 28 éves szír nő saját 6 és 4 éves kislányát akarta szintén egy osztrák városba eljuttatni.

A járőrök mind a férfit, mind a nőt előállították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság épületébe, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozók gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezik az ügy lefolytatását. Így kettejük ügyében akár napokon belül ítélet is születhet.

A négy gyermeket ideiglenesen Fótra, a gyermekotthonba viszik, idegenrendészeti eljárás keretében döntenek sorsukról.


Hasonló cikkek