Részletek a Csaj-tavi fejlesztéssel kapcsolatban

Ahogy korábban hírt adtunk róla, 16 tonna ponttyal gazdagodott Baks, Csanytelek és Tömörkény halastava, és hamarosan jelentős ökoturisztikai fejlesztéseket bonyolítanak le a helyen. Már azt is tudjuk, mit!

Kikapcsolódást nyújtanak majd a családoknak, olyan pihenőhelyeket hoznak létre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra, és megfigyelhető lesz a madárvirág. Mintha a látogatók az érintetlen természet lágy ölén lennének. Környezetbarát módon igyekeznek majd bemutatni a természeti értékeket.

A turizmus élénkítésének érdekében fejlesztik a vasút-hálózatot

Pontosabban a régi vasútvonalat hozzák annyira rendbe, hogy azon kézzel vagy lábbal hajtott hajtányokon lehessen közlekedni. A terület egy részén pedig kisvasút jár majd.

Ezenkívül egyéb elképzeléseik is vannak…

Méghozzá javítják és meghosszabbítják a kerékpárutakat, csónakleeresztőt és kishajókikötőt is építenek, valamint múzeumok létrehozásában is gondolkodnak, ugyanis ezek az épületek kifejezetten összhangban állnának a természettel és mindazzal, amit a Csaj -tó képvisel.

A következő másfél- két évben tehát Csongrád- Csanád megye egy újabb értékmegőrző, fenntarthatóságot szolgáló turisztikai látványossággal és látogatható természeti kinccsel gazdagodik.

A tervek szerint idén 301, jövőre pedig 548 millió forintot biztosítanak a költségvetésből a Csaj-tó ökoturisztikai fejlesztésére, a projekt megvalósítását a Kiskunsági Nemzeti Park szakmai közreműködésével végzik majd el – írja a delmagyar. hu

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek