Retro fesztivál – ezúttal online és segítő szándékkal

Lélegeztetőgépre gyűjtöttek szombat este az I love retro fesztivál szereplői. Az eseményt online lehetett követni; a támogatói jegyekből és a fellépők által felajánlott összegből származó bevételt, a 4,5 millió forintot jótékony célra fogják fordítani.

Járványhelyzetre való tekintettel a fesztivál egyben jótékonysági rendezvény is volt, a koncert teljes bevételét a szervezők a miskolci Semmelweis járványkórháznak, valamint a Szent László Kórház Alapítványnak adják. A zárt kapus koncertet a YouTube-on, illetve a Facebookon keresztül lehetett nézni, míg a Miskolci Televízió végig élő adásban közvetítette a programot.

(Kozsó és az Ámokfutók /Fotó: Ámokfutók Facebook oldala)

Az elmúlt évtizedek népszerű együtteseinek közreműködésével gyorsan összegyűlt a pénz arra a légzéssegítő készülékre, amelyik már ezen a héten meg is érkezik a miskolci kórházba.

Egy budapesti raktárban tartották meg a retro bulit, amit az interneten keresztül a világ 19 országában lehetett látni. Az online koncerten színpadra lépett: a Desperado, a Bestiákból Miss Bee és Betty Love, Csordás Tibi a Fiestából, DJ Náksi, Erős-Spigiboy, BanDJ, Happy Gang/Cory, Krisz Rudi, UFO, V-tech/Kefir, Picasso Branch/ Ricky, a műsort Kozsó és az Ámokfutók zárta. Az est háziasszonya Sári Évi, házigazdája Mára Krisztián, az I Love Retro Online Fesztivál főszervezője volt. Valamennyi előadó három dallal készült, és minden fellépővel a produkciója előtt a két műsorvezető beszélgetett néhány percet.

Szó esett az est folyamán a koronavírusról és a megelőzés fontosságáról. A szerkesztők prevenciós kisfilmeket játszottak be, a háttérben szorgoskodó stáb tagjai maszkban, kesztyűben dolgoztak, a fellépők pedig maguk is nyomatékosan kérték a nézőket, hogy maradjanak otthon.

(Főcímfotó: Desperado Facebook-oldala)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek