Révbe értek: megalakult az Összefogás mozgalom Felvidéken

Kedden délután tartotta alakuló közgyűlését az Összefogás mozgalom Komáromban, a RÉV-Magyar Kultúra Házában. Az eseményen megválasztották az Összefogás szerveit és vezetőségét, valamint megszavazták célkitűzéseit.

Az Összefogás mozgalom elnöke Mózes Szabolcs, az alelnökök Orosz Örs, Nagy József és Kovács György lettek. Mózes elmondta, elfogadtak egy határozatot, amelyben felszólítják a pártokat, hogy november 8-ig mindenképpen egyezzenek meg. A pártelnök hangsúlyozta, prioritásként kezelik, hogy a magyar összefogás a kormányváltó erőket erősítse, illetve, hogy azok a poltikusok, akik tehertételt jelentenek a magyar együttműködés számára, önreflexiót gyakoroljanak.

Orosz Örs kiemelte, hogy a tegnapi tárgyalásokon a tárgyaló felek részéről hajlandóság mutatkozott arra, hogy a pártok az Összefogás mozgalom listáján induljanak. Az Összefogás alapszabálya lehetővé teszi a kettős tagságot – várják a többi párt politikusait a választási párt listájára.

A párt vezető testületeinek személyi összetétele megváltoztatható, nincs szoros határidőhöz kötve. Mózes hozzátette, mivel várhatóan a jövő hét elején a házelnök kiírja a választásokat, ezért a hatályos törvények értelmében a pártok nevét ezt követően már nem lehet megváltoztatni. Az Összefogás mozgalom frissen megválasztott alelnöke, Nagy József azt sem zárta ki, hogy akár egyedül is elindulnak a jövő évi parlamenti választáson.

Az Összefogás mozgalom augusztus 30-án alakult azzal a céllal, hogy jogilag alkalmas teret adjon a magyar politikum megújítására és egységesítésére. Három hét alatt sikerült összegyűjteniük a mozgalom pártként való bejegyzéséhez szükséges aláírásokat. A pártot bejegyezte a belügyminisztérium.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek