Richard Osman otthagyja kvízműsorát

Richard Osman, a nagysikerű A csütörtöki nyomozóklub írója úgy döntött, nem folytatja tovább a Pointless-nek a műsorvezetését.

Osman 2009 óta, 13 éve volt a házigazdája Alexander Armstrong mellett a BBC-n futó napi kvízműsornak, ám most egy Twitter bejegyzésben tette közzé, hogy ezentúl nélküle folytatódik a munka. Két másik műsorában a Pointless Celebrities-ben és a Richard Osman’s House of Games-ben továbbra is látható lesz.

Az 51 éves Osman azt is kiemelte a bejegyzésben, hogy távozása a showból csak részben tudható be A csütörtöki nyomozóklub és annak folytatásának, A férfi, aki kétszer halt meg hatalmas sikerének. A regénysorozat mind a két részéből több millió példány kelt el világszerte, és Osman több neves szerzőt volt képes velük maga mögé utasítani a bestseller listákon. Az első rész megfilmesítési jogait Steven Spielberg produkciós cége vásárolta meg, az Amblin Entertainmant.

A Pointless 2021-ben és 2022-ben a BBC One elsőszámú és legnézettebb napi kvízműsora volt.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek