Jókor jött a Richter Egészségváros segítsége Miskolcnak

Ingyenes egészségügyi szűrések, tanácsadás, előadások, családi programok és sztárvendégek várták Miskolcon a Richter Egészségváros rendezvényén az érdeklődőket.

Számos sátorban települtek ki Miskolc belvárosában a különböző vizsgálatokat, méréseket végző szakemberek. A nap sztárvendégei Béres Alexandra, Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szily Nóra, Abaházi Csaba, Rudolf Péter is adtak tippeket az egészséges életmódhoz.

Szűrésre várakozók Miskolcon (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A 120 éves Richter Gedeon gyógyszergyártó cég azzal a céllal indította útjára 12 évvel ezelőtt az országjáró programsorozatot, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét az egészségük megóvására, a prevenció fontosságára. A Richter Egészségváros nevű rendezvényen ingyenes szűréseket lehet kérni (minden vizsgálat anonim és az eredmény azonnal megvan), a szűréseken való részvétel pedig az adott város kórházának komoly forintokat hoz, amit eszközvásárlásra fordíthat.

„Egészség ezreknek, milliók a kórháznak”

Miskolc az országjáró programsorozat 81. állomása volt. A Richter Gedeon Nyrt. 3.500.000 Ft alapadományt ajánlott fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház számára, C-íves sebészeti képerősítő vásárlására. Az eszköz az ortopédiai osztályra kerül, és segítségével gyorsabban elvégezhetők a csípőprotézis, térdprotézis műtétek.

Szily Nóra előadása (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A felajánlott alapösszeget a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért kapott adománypontokkal növelni tudták. Egy pont 300 forintot ért, ennyivel emelte a Richter az összeget minden egyes esetben.

Követni lehetett az eseményeket az Egészségváros Facebook-oldalán is. Az online jelenlétért ugyanolyan értékes forintokat lehetett kapni, mint a személyes részvételért. A videók lájkolása, kommentelése, megosztása egyenként 300 forintot hozott.

A programok szombaton délelőtt fél 10-től délután 5-ig tartottak, és az alap 3.5 millió forint mellé a részvevők által gyűjtött pontok pénzre váltása után kialakult a végösszeg: 5.353.100 forint. Ennyi pénz került a miskolci kórház számlájára.

Rudolf Péter és Radványi Dorottya beszélgetése a rendezvényen (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Népszerű volt a választható lehetőségek között a koleszterin és vérnyomásmérés, az érszűkület-vizsgálat, a csontritkulás és csontsűrűség-mérés, a szívelégtelenség szűrés és tanácsadás, a patika tanácsadás, a memóriazavar tanácsadás, az urológiai tanácsadás, a depresszió és szorongás tanácsadás, de az elsősegély nyújtási bemutató is vonzotta az érdeklődőket. A szervezők nem feledkeztek meg a gyerekekről sem, őket bábszínház szórakoztatta.

Sikerrel zárult a miskolci kitelepülés, innen Kiskunhalasra „költözött” tovább a Richter Egészségváros. Vasárnap, június 27-én a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára gyűjtik az adományokat.

Béres Alexandra megtornáztatta a miskolciakat (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

(Kiemelt kép: az átadó ünnepségen látható (b-j) Abaházi Csaba műsorvezető, Kozma Róbert Richter-marketing igazgató, Veres Pál polgármester és Dr. Révész János kórházigazgató /Vona Ildikó fotója)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek