Ritka alternatíva a bankfiókok kiváltására

Ha valaki nem akar folyton sorban állni és alávetni magát a szigorú szabályozásoknak, már más módszert is választhat értékei megőrzésére a bankokon kívül. Budapesten is elérhető olyan trezorszolgáltatás, amely bankbiztonsági szakemberek által hitelesített védelmet ad, ráadásul 0-24 órában hozzáférhető és diszkrét is.

Nem egyszerű feladat vagyonunkat biztonságos helyen tartani. Megtehetjük, hogy egyszerűen otthon, a fiók mélyére rejtjük az értékeinket, azonban ez nagy kockázatot jelent a tulajdonosnak, megnöveli a betörések lehetőségét. Sokan bankoknál tartják az értékeiket, amely jobb megoldásnak bizonyul az otthoni tárolásnál, azonban aki jobbat keres a szigorú bankszektori jogszabályokhoz kötött világnál, a trezorokban találhat ritka alternatívát a bankfiókok kiváltására.

“Tapasztalataink szerint egyre többen választják a pénzszolgáltatást nem nyújtó, így hatóságilag nem a szigorú szabályozás alá tartozó értékmegőrző, trezor szolgáltatásokat. Hiszen a szigorú szabályok gátolják a szolgáltatás innovációját. A bankoknál többnyire nem az a szempont, hogy az ügyfélnek kényelmesebb legyen az élete, hanem az, hogy a bank betartsa a szabályokat. Ezzel szemben egy magánkézben lévő cég gondolkodhat újító módon és ötvözheti a bankszektor által igényelt magas fokú biztonsági rendszert olyan fejlesztésekkel, amiket a bankszektor méretéből fakadóan nem képes bevezetni. Ahogy mondani szokták, a kevesebb néha több. Ha nem köt minket olyan sok szabály, akkor sokkal felhasználóbarátabb rendszert tudunk létrehozni úgy, hogy a legújabb biztonságtechnikai fejlesztéseket ötvözzük a régi jól bevált módszerekkel”  – mondta Székely Máté, a Trezory értékmegőrző vezetője.

A szakember úgy látja, azért is választják egyre többen a trezorokat a bankok helyett, mert az ott elhelyezett pénzek nem hogy hozamot nem hoznak, de az azokhoz való hozzáférés körülményessége és az esetleges felmerülő kérdések olyan sok kellemetlenséget hoznak, amik egyáltalán nem erősítenek rá arra az érzésre hogy a pénzünk tényleg biztonságban van.

A Tezory szolgáltatásai egész Európában elismertnek minősülnek. A Finnországból származó széfekhez a cég saját fejlesztésű, egyedi elektronikai rendszere kapcsolódik, amely a helység kialakításával egyetemben bankbiztonsági szakemberek által lett tesztelve és minősítve. A Budapest belvárosában található objektum egész területét biztonsági kamerák figyelik (kivéve az értékek rendezésére szolgáló fülkéket), amelyeknek felvételei tárolásnak kerülnek. A széfek biztonságáról a kettős védelmi rendszer gondoskodik, amely azt jelenti, hogy csak a tulajdonos rendelkezésére bocsátott PIN-kódos mágneskártya és kulcs segítségével lehet hozzáférni a doboz tartalmához. Ha támadás éri a rendszert, akár elektronikus úton akár fizikailag akkor a saját fejlesztésű biztonsági rendszer néma riasztást ad le, az egyetlen be és kijárat bezár, és azokat csak a biztonsági szolgálat őrei tudják kinyitni, kívülről. Emellett 0-24 órás fegyveres felügyeletet is működtetnek.


Hasonló cikkek