Ritkaságot adományoztak a szegedi gyermekklinikának

Egy nagyvonalú felajánlásnak köszönhetően különleges adományt nyújtottak át a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorai a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekgyógyászati Központ Sebészeti Osztályának.

Egészen pontosan 2 000 000 Forintot, melyből egy hazánkban ritkaságnak számító orvostechnikai eszközt vásároltak, egy BS 300 típusú vénakereső vénaszkennert hordozható állvánnyal. Ez az eszköz rögtön vénát talál, és nagymértékben megkönnyíti a szakemberek dolgát, ha egy traumás, fájdalommal küzdő, ijedt kisgyermeket kell ellássanak.

A vizsgálatok és a kórházi tartózkodás minden embert megvisel, de kisgyermekek esetében kiemelten fontos, hogy gyorsan végezzenek, és minél kevésbé terheljék meg, mind lelkileg mind fizikálisan a kicsiket. Ez a szerkezet kifejezetten jó szolgálatot tesz, ami a gyorsaságot és a kíméletességet illeti. Már nagy volt rá az igény a klinikán.

A bohócdoktorok az átadáskor csokoládékat és plüssöket is útjukra engedtek, hogy eljussanak a nagybeteg kicsi hősökhöz. Azt remélik, hogy egy legalább egy picit megkönnyíthetik a mindennapjaikat néhány apró figyelmességgel.

Elmondták, hogy a vírushelyzet előtt havonta jártak a klinikára gyerekekhez, hogy mulattassák őket, de erre most nincs lehetőségük. Viszont már tűkön ülve várják, hogy újra meglátogathassák őket. Amint lehetőségük lesz rá, mennek.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: Szeged365

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek