Második világháborús robbanószereket találtak Pozsonyban

Vaskutacskánál (Železná studnička) találta meg a szlovák fővárosi erdészet egyik dolgozója az érintetlen robbanószereket.

A pirotechnikai szakértő szerint a két darab, 80-as kaliberű tüzérségi akna és az egy darab 75-ös kaliberű tüzérségi lövedék a 2. világháborúból származik – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A pirotechnikai szakértő elvégezte a szükséges intézkedéseket, majd elszállíttatta a robbanószereket. Később megsemmisítik őket” – tette

A szlovák rendőrség felszólította a lakosságot, hogy ha hasonló szerkezetet találnak, ne nyúljanak hozzá, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget. „Ha ezek a szerkezetek felrobbannak, annak végzetes következményei lehetnek” – figyelmeztet a hatóság.

Forrás: ujszo.com

Fotó:Képarchívum, illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek