Robbantási gyakorlat lesz Csongrád-Csanádban

A közeljövőben több robbantási gyakorlatot is tervez a katonaság a megyében, egész pontosan Hódmezővásárhelyen és Sándorfalván

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja gyakorlatozik november következő heteiben. Aktivitásukról lapunk már többször beszámolt, hiszen számukra kiemelten fontos, hogy a katonák minden lehetőséget megkapjanak a gyakorlásra, éles helyzetek szimulálására, mert így tudnak felkészülni az esetleges bevetésekre.

A gyakorlatok a lakosok számára teljesen biztonságosak, és a katonaság mindent megtesz, hogy a lehető legkevésbé zavarja az állampolgárokat. Ezért is szükséges a zajra való figyelmeztetés. A szeged365.hu a pontos időpontokat is közölte, hogy minden ember fel tudjon készülni, és ne lepődjön meg, ha robbanásszerű  zajt hall.

Ezek alapján 2021. november 17-én és 23-án (szerdán és kedden) a hódmezővásárhelyi, valamint november 18-án és 24-én (csütörtökön és szerdán), a sándorfalvi gyakorlótéren 08:00 és 16:00 óra között végeznek nagy hanghatással járó robbantási feladatokat.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek