Roma programját bővítette az MCC

Szeptembertől jelentősen bővül a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programja (RTP): mintegy 70 középiskolás diák él az ingyenes oktatási lehetőséggel

Péntek az MTI-nek azt írták: a program célja, hogy megtalálja és felkarolja azokat a roma fiatalokat, akik tehetségük és szorgalmuk révén képesek lesznek olyan karrierutat bejárni, amellyel közösségük és a magyar társadalom számára mintát adnak, értéket teremtenek.

Az RTP középiskolásoknak szóló programja érettségi előtt álló fiataloknak nyújt iskolai képzést kiegészítő oktatási lehetőségeket. A program elvégzésével a diákok megfontoltabban dönthetnek a pályaválasztás kérdésében, illetve nagyobb sikerrel tehetnek nyelvvizsgát különböző idegen nyelvekből. A sikeres emelt szintű érettségi megszerzéséért online egyetemi előkészítő program is indult. A tehetséges fiatalok június 25-ig nyújthatják be pályázatukat az online képzésre – ismertették.

A hagyományos oktatás mellett az RTP nyári tábort is szervez, amelyre mindazon jelentkezőket várja, akik rendszerezett, sokrétű ismereteket szeretnének szerezni a romák történelméről, társadalmáról és kultúrájáról. A nyári táborra június 6-ig lehet jelentkezni az MCC honlapján – tudatták a közleményben.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek