Ronnie O’Sullivan hetedszer nyerte meg a sznúker-világbajnokságot

Ronnie O’Sullivan rekordbeállítást jelentő hetedik alkalommal nyerte meg a sznúker-világbajnokságot, miután hétfőn a sheffieldi döntőben 18-13-.ra legyőzte Judd Trumpot.

    A 46 éves, Rakéta becenevű angol játékos 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 és 2020 után ért fel ismét a csúcsra, ezzel utolérte az örökranglista élén a skót Stephen Hendryt.

    A sok szakértő által minden idők legjobb sznúkerjátékosának tartott O’Sullivan az egész tornán kimagaslóan játszott, könnyedén jutott be a kétnapos fináléba, ahol a vasárnap délutáni szakaszt követően 5-3-ra vezetett, majd az esti kilenc frame-ből hetet megnyerve magabiztos, 12-5-ös előnnyel várhatta a hétfői folytatást.

    A második napra a 2019-ben világbajnok, 32 éves Trump összeszedte magát és 14-11-re szépített, az esti döntő szakaszban azonban ismét O’Sullivan dominált, így újabb hat játékrész után a győzelmet ünnepelhette.

   O’Sullivan rekordot jelentő harmincadik alkalommal lépett asztalhoz a Crucible Színházban, ahol nyolcadszor játszhatott döntőt. Sikeréért a trófea mellé 500 ezer angol fontot (226 millió forintot) is kap.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek