Röntgenfelvétel a hálózaton

Avatar


Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem villamosmérnöki hallgatója, hazánkban először küldött nagyfelbontási röntgenfelvételt az interneten, 5G hálózaton keresztül. Ez az egészségügyi innováció a Innomed Medical Zrt., a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakmai és technikai támogatásával jött létre.

Az 5G hálózat olyan sebességgel továbbít adatokat, amik nagyban segítik az egészségügyi képalkotó eszközökkel készült leletek gyors eljutását az orvosokhoz és ez által a kiértékelés is hatékonyabb lesz.

Jelenleg a röntgenfelvételeket egy külső adathordozón viszik A-ból B pontban.  Ezek a földrajzilag eltérő területek, időben is meghosszabbítják az orvosi kiértékelést. Az innováció pedig lehetővé teszi a külső adathordozók teljes megszüntetését.

Az 5G hálózat sebességben, kapacitásban és az alacsony késleltetésben hoz újdonságot. Akár egymillió eszközt tud kiszolgálni egy négyzetkilóméteren. Ez által az egészségügyi digitalizációban jelentős változás jön majd létre, ami nagyon fontos ebben az életeket mentő iparágban.

 

(mti)

Fotó: freepik.com

 


Hasonló cikkek