Röplabda: A címvédő Pénzügyőr jutott elsőként döntőbe

Elsőként a címvédő Pénzügyőr jutott a férfi röplabda Magyar Kupa fináléjába, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 3-0-s sikerét követően az aranyjátszmát is megnyerte a vendég Kazincbarcika ellen.

A Pénzügyőr története negyedik fináléjára készülhet, eddigi mérlege egy arany- és két ezüstérem.

Elődöntő, visszavágó:
LV Sport Pénzügyőr SE-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 19, 12) – aranyjátszma: 15-11
a legeredményesebb játékosok: Kovács Z. 22, Reffatti 13, illetve Árva 19, Ciupa 10

Továbbjutott: a Pénzügyőr, aranyjátszmában.

A párharc első, január 27-i mérkőzését némi meglepetésre 3-1-re nyerte a Kazincbarcika: a PSE-nek az volt szezonbeli eddigi egyetlen veresége. Mindez azt jelentette, hogy Jókay Zoltán csapatának 3-0-ra, vagy 3-1-re kellett nyernie a 15 pontig tartó aranyszett kivívásához.
Az első játszmában ennek ellenére a végjátékig a villámrajtot vevő vendégeknél volt az előny – olykor négy-ötpontos is –, a PSE azonban 20-20 után átvette a kezdeményezést és Rása Alex centertámadásával előnybe került. A második felvonásban végig a hazaiak irányítottak, akik Kovács Zoltán ponterős játékával közel kerültek az aranyjátszma kiharcolásához.

A harmadik etapra még nagyobbá vált a Pénzügyőr fölénye, így 75 perc után következhetett a mindent eldöntő játékrész. A rövidített szettben a házigazda 2-2 után három ponttal meglépett, ezt a különbséget pedig a végéig megtartotta, így továbbjutást ünnepelhetett. A másik ágon a Kecskemét és a Kaposvár csatázik a fináléért, a találkozókat jövő hétfőn és március 3-án rendezik.

A bronzmérkőzésnek és a döntőnek a Ludovika Aréna ad otthon március 7-én.

Sport | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek