Röplabda – Győzelemmel hangolt a BL-selejtezőre a Kaposvár

A Kaposvár házigazdaként 3-1-re legyőzte a Kecskemét csapatát a férfi röplabda Extraliga pénteki rangadóján.

Eredmény:
Fino Kaposvár-Kecskeméti RC 3-1 (-28, 18, 15, 23)
————————————————

Az állás: 1. Fino Kaposvár 6 pont/2 mérkőzés, 2. LV Sport Pénzügyőr SE 6/2, 3. Kecskemét 6/3, 4. Dunaferr SE 5/3, 5. MAFC-BME 3/3, 6. Vegyész RC Kazincbarcika 1/2, 7. Debreceni EAC 0/3

A pénteki találkozót mindkét csapat veretlenül várta: a Kecskemét eddig két bajnokin diadalmaskodott, a Kaposvár egy Extraliga-találkozó és egy Magyar Kupa-mérkőzés mellett a Bajnokok Ligájában kétszer nyert szettveszteség nélkül. Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Koch Róbert, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.
Az első játszmában a hazaiak kezdtek jobban, ám az alföldiek a szélső ütő Gebhart Norbert ponterős játékának köszönhetően a szett derekán fordítottak. Négy ponttal is vezetett a KRC, a somogyi együttes azonban egyenlített, a fordulatos hajrában két játszmalabdát hárítva mégis a kecskemétiek kerekedtek felül.
A második szettet jó játékuknak és a vendégek rengeteg ki nem kényszerített hibájának köszönhetően könnyedén nyerték a kaposváriak, akik a harmadik felvonásban a korábbinál is pontosabban röplabdázva nagy különbségű diadalt arattak.

A kecskemétiek dolgát ekkor nehezítette, hogy a vezetőedző Dávid Zoltán a játszma elején rosszul írta fel együttese felállását, így csapatának szokatlan összeállításban kellett játszania.
A negyedik etap ismét kiegyenlített küzdelmet hozott, egészen a legvégéig fej fej mellett haladtak a felek, 22-22 után azonban két pontot szerzett a Kaposvár, amely az orosz Ilja Makarov ütésével a második mérkőzéslabdáját kihasználva győzött.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak ütője, Horváth Kristóf volt 19 ponttal.
A somogyiak jövő kedden és szerdán ismét a BL-ben szerepelnek: a selejtező második körében, Lengyelországban a házigazda Jastrzebski Wegiellel, majd a román CSM Arcada Galati együttesével találkoznak.


Hasonló cikkek