Röszke: álláskeresőket fogadott a paprikaüzem

A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum jóvoltából látogathattak el az érdeklődők a paprikaüzembe, határozott céllal és kérdésekkel

A nemrégiben lezajlott látogatást egy húsz főből álló csoportnak tette lehetővé a Csongrád–Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. A helyszín a röszkei PaprikaMolnár Kft. üzeme volt.

Az álláskeresők megtekinthették a paprika feldolgozás állomásait, a gépeket, a tevékenységeket és az üzem működését. A cég konkrét állásajánlatot is adhat az ideérkezőknek, a tavalyi programnak hála már van tapasztalatuk így felvett emberekkel kapcsolatban.

Mindezt a már említett paktum teszi lehetővé. Hiszen visszasegíthetik a jelenleg álláskereső, inaktív személyeket a munkaerő-piacra. Ennek egyik eszköze a bértámogatás, valamint a munkavállaló vállalkozóvá válásának segítése.

Csongrád–Csanádban erre a célra egymilliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre.

A megye foglalkoztatási helyzete a rendszerváltozás óta nem volt olyan jó, mint jelenleg, hiszen a legfrissebb adatok szerint Csongrád megyében most 1,8 százalékos a munkanélküliség. Ezzel Győr-Moson-Sopron és Veszprém után a megye a harmadik helyen áll az országban – adta közre Juhász Tünde, kormánymegbízott szavait a moranettv.hu a kormányhivatal sajtóhíre alapján.

A legfőbb cél természetesen az, hogy az álláskeresők munkát kapjanak a közfoglalkoztatásban. Illetve később a nyílt munkaerő-piacon is megtalálják a helyüket.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek