Rövidesen kezdődhet az egyeztetés a Tesco dolgozóinak béremeléséről

Rövidesen megkezdődhet az egyeztetés a Tesco dolgozóinak béremeléséről a cég és a szakszervezetek között, a felek már a találkozó időpontját egyeztetik.

    A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői – Elzbieta Golab közép-európai kiskereskedelmi személyzeti igazgató és Pártos Zsolt kiskereskedelmi működési igazgató – a múlt szombati demonstráción átadott dolgozói petíciót követően találkozót kezdeményezett a szakszervezetek vezetőivel július második vagy augusztus első felére.
A cég vezetői több időpontjavaslatot is kértek a szakszervezetektől, amelyek a lehető legkorábbi időpontot javasolják majd – jelezte a KDFSZ.
A KDFSZ és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a múlt szombaton Budapesten, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstrációt, amelyen 15 ezer forintos béremelést követeltek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak.
A demonstráció végén petíciót adtak át a Tesco képviselőjének, amelyben szóvá tették a munkaerőhiány és a bértorlódás problémáját, valamint követelték a vállalatnál régóta dolgozó munkavállalók jobb megbecsülését, és azt, hogy a cég térjen vissza az éves bértárgyalásokhoz és béremelésekhez.
A KASZ a kereskedelemben foglalkoztatottak közül 15 ezer munkavállaló, a KDFSZ pedig a Tesco munkavállalói közül csaknem 1000 dolgozó érdekeit képviseli.


Hasonló cikkek