Az RTVS riporterét szidja az internet, miután arról kérdezte a jégkorong-vb első női edzőjét, melyik játékos tetszik neki

„Milyen érzés szép nőnek lenni egy jóképű férfiakkal teli csapatban? Valószínűleg egyes férfiak jobban tetszenek neked, mint mások” – kérdezte Barbora Žiačiková Jessica Campbelltől, aki a világbajnokságok történetének első női edzőjeként tevékenykedik a versenyen.

Az esetről először a finn yle.fi írta, hogy az edző Žiačiková kérdésére azt felelte, nem érti, mit akar ezzel mondani a riporter. Miután az megismételte a mondandóját, Campbell annyit válaszolt: „Ez a hivatásom és a munkám. A játékosoknak is megvannak a saját kötelességeik. A jégkorongozókkal kizárólag professzionális viszonyban vagyunk.”

Az interjú után a kanadai edző a német csapat médiamenedzserének panaszkodott. Barbora Žiačiková az RTVS közleménye szerint nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni Campbellt.Személy szerint őszintén nagyon sajnálom az egész helyzetet. Jessica Campbelltől mélységesen elnézést kérek, remélem, hogy a közeljövőben lesz alkalmam személyesen is bocsánatot kérni tőle. Próbálom a legjobb tudásom szerint végezni a munkámat, amit szeretek. Tisztában vagyok vele, hogy ebben a kontextusban ez egy hiba volt, és megbántam.”

A Refresher szerint az RTVS állítólag felvette a kapcsolatot a német csapat médiamenedzserével, és egy találkozót próbálnak összehozni Campbell, valamint Žiačiková között, hogy az valóban személyesen is elnézést kérhessen és magyarázatot adhasson.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Facebook/Barbora Žiačiková RTVS

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek