Rubint Rella együttérez az érettségizőkkel

Testmozgással vészeli át a vizsgaidőszakot

Maratoni tanulással telnek Rubint Réka unokahúgának a napjai. A fiatal fitneszhercegnő az egyetemi vizsgaidőszakra készülve felidézte az érettségi emlékeit, a történelem tételekhez fűződő nem túl szoros kapcsolatát, a stresszes hónapok levezetését, és azt a pillanatot, amikor végre elkezdődhetett a végtelen nyár. Rella tanácsai a most érettségizőknek is jól jöhetnek. 

Rubint Rellában élénken élnek még az érettségi napjai, az élelmiszermérnöknek tanuló fitneszhercegnő ugyanis tavaly ugyanilyen izgatottan várta a nagy megmérettetést. Rella maximálisan együttérez a napokban érettségizőkkel, főleg, hogy az egyetemen ő is épp most készül a vizsgaidőszakra, így tudja, milyen idegőrlő ez az időszak a fiatalok életében.

 

Emlékszem milyen stresszesek voltak nekem az érettségi előtti hónapok. A tanárok ráadásul nem igazán nyugtattak meg azzal, hogy folyton azt mondogatták, milyen sok múlik ezen, milyen nehéz lesz. Ráadásul akkor költöztünk, és nem igazán találtam még a helyem az új szobámban, nehezen ment a tanulás is. Persze azoktól, akik már leérettségiztek, teljesen mást hallottunk, szerintük a vizsgaidőszak sokkal rosszabb. És most már tudom, milyen igazuk volt”

mesélte Rella, akinek a történelem tételekkel gyűlt meg a baja.

 „Úgy tanultam az érettségire, hogy minden napra beosztottam, hogy 3-3 tétel megtanulok. Ez jó taktikának bizonyult, viszont a történelem szóbelin pont kihúztam azt a tételt, amit legelsőként tanultam meg, és már nem jutott idő az ismétlésre. Hirtelen alig jutott eszembe bármi is, végül a felkészülési idő alatt sikerült három oldalt írnom, visszajött minden”

árulta el a fitneszhercegnő.

Rella az egyetemi vizsgaidőszak alatt sem hanyagolja az egészséges életmódot, és a könyvek felett görnyedő érettségizőknek is azt ajánlja: mindenképp szakítsanak időt a sportolásra is.

 

 „5-6 óránál többet nem tudok koncentrálni a tanulásra, ezért mindig beiktatok egy kis testmozgást is, hogy felfrissítsem az agyam. Sokan ilyenkor nassolással vezetik le a feszültséget, de azért figyeljenek az egészséges étkezésre is. És persze mutassák meg, hogy mit tudnak, hogy nem hiába telt el ez a négy év!”

Mészáros Edit


Hasonló cikkek