Ruzsa a fejlődő települések sorát erősíti

Több projektet is terveznek a településen, többek között a vásártér felújítását. 220 méter hosszan új árusítóhelyeket alakítanak ki.

A ruzsai vásár idén 21 éves, így érezhetően hosszú múltra tekint vissza. Első tíz éve után kezdett jelentősen fejlődni, s idén ezt a fejlődést nagymértékben szeretnék fokozni.

Az önkormányzat még 2017-ben pályázott vidékfejlesztési programra, hogy új elárusítóhelyekkel gazdagodjon, növelje a területét, valamint újabb árusokat vonzzon a településre. Ezt a napokban kivitelezik, a lakosok legnagyobb örömére.

Mire így kialakult a vásártér, sok mindenen keresztül kellett menni, példának okáért számos infrastrukturális változtatáson, hogy könnyen megközelíthető legyen a hely. Ezért bővítették a parkolókat is.

A jövőben pedig szeretnék, ha állatvásárral is gyarapodhatna a kínálat. Ez a lehetőség még több érdeklődőt csábítana a községbe és akár turisztikai fellendülést is hozhatna, hiszen az állatok – ha sikerül kialakítani a megfelelő helyet számukra – látványosságok lehetnének. A monorihoz hasonló kisállatvásár esetén.

A vásárújítás mellett több helyszínen is folytatnak különböző munkálatokat. Hamarosan megjavítják az ivóvíz kutat. Homokmentesítést is végeznek. A felesleges vizet a belvíz-elvezető csatornába irányítják, emiatt később kevesebbet kell öntözni a csatorna környéki földterületeket.

Összességében tehát szép év elé néz Ruzsa, ha mindent sikerül megvalósítani.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: moranettv.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek