Felvidéki magyar gerillaakció Pozsonyban a Sajó miatt

A gömöri Sajó ügyét hónapok óta passzívan figyeli a szlovák hatóság. A folyóba hetek óta ömlik a környezetszennyező üledékes víz a használaton kívüli Siderit bányából.

A problémára a figyelmet felhívó lakosság bejelentéseire hosszú ideig nem reagált érdemben sem a szlovák környezetvédelmi minisztérium, sem a bánya kapcsán illetéges gazdaságügyi tárca.

Pénteken, május 6-án ezért Orosz Örs (Szövetség-Aliancia) és csapata 1 köbméter, a Sajóból származó szennyezet vizet öntött ki a környezetvédelmi minisztérium pozsonyi székhelye elé.

A tárca államtitkára elmondta, hogy a kormány legutóbbi ülésén már jóváhagyott egy 200 ezer eurós gyorssegélyt, mellyel felületkezelni lehet a problémát. Megnyugtató megoldásra azonban egyelőre még várni kell.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép: Orosz Örs Facebook-oldala

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek