Salgótarján fejlődő pályán – félmilliárd forintos beruházást adtak át

A magyar gazdaság a sorozatos válságok ellenére, 2010 óta az Európai Unió szégyenpadjáról az élvonalba tört – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 11-én. A tárcavezető a Fort-Bau Therm Zrt. beruházásának átadásán arról számolt be, hogy a magyar tulajdonú építőipari cég két ütemben megvalósuló, 500 millió forint értékű kapacitásbővítő fejlesztéséhez a kormány 200 millió forint támogatást adott, így biztosítva 110 munkahelyet. A beruházás fő haszonélvezője Salgótarján és közvetlen környéke. Szijjártó Péter beszédében aláhúzta, hogy Magyarország tavaly, a válság ellenére is a rendszerváltást követő időszak legsikeresebb évét zárhatta gazdasági szempontból, ugyanis megdőlt a GDP-növekedés, a foglalkoztatottság, a beruházások és az exportteljesítmény rekordja is.

Rámutatott, hogy a krízis során a kormány a munkanélküliség finanszírozása helyett annak megelőzésére fókuszált, és meghirdette minden idők legrobosztusabb beruházásösztönzési programját. A miniszter bátornak nevezte a programban részt vevő több mint 1400 vállalatot. Mint mondta, ezek mintegy 80 százaléka hazai tulajdonban van, ami ugyancsak a magyar gazdaság erejét mutatja. Hozzátette: Nógrád megyében 18 cég vett részt a programban, amelyek összesen 13 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházásokat a kormány 4,5 milliárd forintos támogatásával, így segítve 5300 munkahely megmentését.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő az eseményen hangsúlyozta: 2010 előtt nagyon nehéz helyzetben volt Salgótarján. A munkanélküliségi ráta például meghaladta a 20 százalékot. Kiemelte: célként jelölték meg, hogy Salgótarján – és Kelet-Nógrád – felkerüljön hazánk fejlesztési térképére; a gazdaság dinamizálásával új munkahelyek jöjjenek létre, erősítve a város gazdasági szerepét; harmadrészt pedig az identitást erősítő programok és együttműködések jöjjenek létre. „Tizenkét év után kijelenthető, hogy jó úton járunk, lépésről lépésre haladunk a város és térsége új, fejlődési pályára állításában” – húzta alá Becsó Zsolt.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

Kiemelt fotó: Skuczi Nándor, a Nógrád megyei Közgyűlés elnöke, Kovács József, a vállalkozás vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és Becsó Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a Fort-Bau Therm Zrt. üzemében a vállalkozás beruházását ismertető sajtótájékoztató után Salgótarjánban 2022. március 11-én. MTI/Komka Péter


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek