Sally Rooney egyetlen könyvbemutatót tart

A nagysikerű Normális emberek és Baráti beszélgetések szerzője, Sally Rooney úgy döntött, új regénye megjelenése kapcsán csupán egyetlen könyvbemutatót fog tartani.

Habár Rooney döntése nem éppen megszokott, hiszen egy új regényt általában minden lehetséges módon reklámoznak, mégsem tekinthető olyan meglepőnek. A szerző első két könyve hatalmas sikere után visszavonult a városi élettől, és visszaköltözött Írország vidéki részére, nem messze attól a helytől, ahol fölnőtt. Hétköznap dolgozik és a természetet járja, hétvégéken pedig a barátaival találkozik.

Az exkluzív eseményre amúgy a London Review Bookshopban kerül majd sor, ahol a szerző Emma Dabiri-vel fog beszélgetni új regényéről, amely Hová lettél, szép világ címre hallgat. Külön érdekesség, hogy ebben a könyvben a főszereplő egy író, és található benne egy rész, ahol éppen arról panaszkodik, hogy mennyire nem szereti a könyvbemutatókat, és hogy nem érti, ugyan mit tesz hozzá az olvasási élményhez az ő személye.

Ismerve Rooney előző regényeinek eladási számait, nem igazán kell attól tartania, hogy ne fogyna jól a Hová lettél, szép világ.

Forrás: literary hub

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek