Sándorfalvai rajzok J. K. Rowling meséjében

Különleges lehetőséggel éltek a sándorfalvai kisiskolások, s a nem mindennapi feladatot sikerre is vitték.

J. K. Rowling a közkedvelt és varázslatos Harry Potter sorozat írója visszatért a mesék világához és új könyvét Az Ickabog-ot a gyermekek csodáinak szentelte. Ickabog egy kitalált országban élő szörnyeteg, akiről senki sem tudja tényleg létezik-e. .. De mindemellett a könyv keletkezéstörténete is érdekes, hiszen a szerző már régen elkezdte, majd egyéb munkái miatt félrerakta s végül egy nagytakarítás során találta meg újra, a karantén időszakában pedig néhány hónap alatt befejezte.

S, hogy még inkább fokozódjanak az izgalmak nem csak a történet megalkotása és maga a mese bővelkedik fordulatokban, hanem az illusztrációk készítése is. Hiszen minden országban, ahol megjelent, a kiadók rajzpályázatot hirdettek általános iskolás gyerekeknek.

Így jutott el a sándorfalvai iskolába is a hír, hogy J.K. Rowling regényét gazdagíthatják a győztes rajzok. A tanulók nagy lelkesedéssel álltak neki a szórakoztató feladatnak, de ők sem gondolták, hogy ilyen sikeresek lesznek. 13 alkotásuk került be a könyvbe, mely összesen 34 illusztrációt tartalmaz. A számokból rögtön kitűnik a kisdiákok tehetsége, melynek most megérett a gyümölcse, hiszen egy méltán nagyra tartott szerzőnő meséjében szerepelhetnek.

A nyertes gyerekek névsora: Zámbó Krisztina 2.b, Zámbó Viktória 3.b., Vígh Botond 3.b, Bohák Viktória 4.b, Németh Lili 4.b, Elekes Zoé 4.b, Nagy Krisztián 5.b, Szabó Zsófia 5.b, Szabó Patrícia 5.b, Szabó Kata 5.b, Birkás Anna 5.b, Répási Luca 5.b.

Török Zsuzsanna rajztanárnő készítette fel őket.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: sandorfalva.hu


Hasonló cikkek