Sárközy-emléktorna – Szép játékkal győzelem az olaszok ellen

A magyar férfi jégkorong-válogatott 4-1-re  legyőzte a világ élvonalában szereplő olasz csapatot a Sárközy Tamás Emléktorna első, csütörtöki mérkőzésén a Tüskecsarnokban.

    Sean Simpson szövetségi kapitány együttese irányította a játékot az első harmadban, azonban a vendégek kellemetlen, letámadásos stílusa miatt nagyon kellett a védekező zónában is figyelni. Emberelőnyök maradtak ki mindkét oldalon, és a szünet előtt fél perccel Erdély Csanád kapáslövése csattant a kapuvason.
Az áthúzódó létszámfölényben a magyar válogatottban most debütáló, finn születésű Rasmus Kulmala szolgálta ki Vincze Pétert, aki szépen beleért a korongba, amely Davide Fadani lábai között csorgott be.

A Gyergyói HK csatára hat év után ütött gólt a válogatottban, míg Kulmala megszerezte első pontját a nemzeti együttesben.
Továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, és akkor sem volt veszély, amikor Nagy Krisztián, illetve Sebők Balázs volt kiállítva. Nagy Gergő is a kapuvasat találta telibe, majd a 38. percben Galló Vilmos fülelt le egy indítási kísérletet, kiugrott, majd a kapust elmozgatva lőtt a hálóba.
A záró felvonásban próbált agresszívebben játszani az olasz csapat, szépített is Simon Berger révén, ám Nagy Gergő emberelőnyben, közelről nem hibázott, a fekvő kapus verve volt. A hajrában lehozta hálóőrét a vendégcsapat, ebben a helyzetben pedig Kulmala megszerezte első magyar válogatott gólját, a korongot pedig a társak eltették neki emlékbe.

Eredmény:
Sárközy Tamás Emléktorna, 1. nap:
Magyarország-Olaszország 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
——————————————–
gól: Vincze (22.), Galló (38.), Nagy G. (54.), Kulmala (59.), illetve Berger (49.)

A további program:
péntek:
Olaszország-Ukrajna 15.00
szombat:
Magyarország-Ukrajna 16.00


Hasonló cikkek