Ha az SaS kilép a kormánykoalícióból, előrehozott választások jöhetnek Szlovákiában

Ha az SaS kilépne a koalícióból, előrehozott választás lenne, mert egy kisebbségi kormányzásnak nincs értelme – mondta Peter Pčolinský, a Sme rodina parlamenti frakciójának elnöke.

Pčolinský közölte, nem látja értelmét egy olyan koalíciónak, amely nem tud egyezségre jutni az emberek megsegítéséről ebben a helyzetben, amikor emelkednek az energia- és élelmiszerárak. Szerinte a koalíció felbomlásának oka nem lehet a Ficóról szóló szavazás. „Nincsenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogyan működött ez az állam az elmúlt 12 évben, de nem akarunk részt venni semmilyen játszmában” – mondta Pčolinský. Szerinte „gyenge lábakon áll” az a vád, amely alapján Ficót bűnözői csoportot létrehozása és támogatása miatt akarják felelősségre vonni.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek