Šefčovič a legesélyesebb a szlovákiai államfőválasztás első körében

Robert Mistrík végzett volna a második helyen 1,5%-os különbséggel, harmadikként pedig Zuzana Čaputová. Bugár Béla a szavazatok 6,5 százalékát szerezte volna meg.

Mindez Čaputová felkérésére derült ki az AKO ügynökség közvélemény-kutatásából. Maroš Šefčovič a szavazatok 19,7 százalékát szerezte volna meg, Robert Mistrík 18,2 százalékot, Zuzana Čaputová pedig 17,4 százalékot. A negyedik helyen Štefan Harabin végzett volna 12,1 százalékkal, őt követte Marian Kotleba (8,2%), Bugár Béla (6,5%), Milan Krajniak (5,6%), Eduard Chmelár (3,5%), František Mikloško (2,9%) és Martin Daňo (2,3%).

A felmérés 800 válaszadó részvételével készült. A megkérdezettek arra válaszoltak, hogy melyik elnökjelöltre adnák le voksukat, amennyiben ezen a hétvégén zajlanának a választások.

A köztársaságielnök-választásokat március 16-án tartják, a második kör március 30-án zajlana le. Az elnöki székért 15 jelölt száll versenybe, két nő és 13 férfi.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek