Šefčovič helyett mást választottak Szlovákia pénzügyminiszterének is

Peter Pellegrini kormányfő Maroš Šefčovičot, az EB alelnökét, energetikai biztosát látná legszívesebben a pénzügyminiszteri tisztségben. Az európai szinten tevékenykedő politikus viszont úgy tűnik pénzügyminiszter sem lesz.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke ugyanis Ladislav Kamenickýt fogja javasolni a Pénzügyminisztérium élére. Fico arra is emlékeztetett, hogy az államfő nem utasíthatja vissza a kormányfő által javasolt új pénzügyminisztert, a párt ügyei az ő kezében vannak.

Kamenický szerinte megfelelő kompetenciával rendelkezik, hiszen a parlament Pénzügyi Bizottságának az elnöke, ezenkívül pedig a Smer-SD párt pozsonyi járásbeli szervezetének az egyik elnöke. „Olyan emberről van szó, aki ugyanolyan jól fogja ellátni a funkcióját, ahogy azt a jelenlegi pénzügyminisztertől megszoktuk.” – mondta Fico.

„Az illetőt személyesen ismerem, és volt már szerencsém vele együttdolgozni. Úgy gondolom, hogy egy felkészült emberről van szó, aki szakmailag is alkalmas.” – közölte Pellegrini.

Hogy ki kerül a bizottság élére, szintén a Smer-SD jövő heti elnökségi ülésén derül majd ki. Maroš Šefčovič európai biztos csak közvetve, a médiából értesült arról, hogy felmerült annak lehetősége, hogy ő legyen a pénzügyminiszter. “Nem érdekel a pozíció, helyette az uniós mandátumomat szeretném kitölteni.” – reagált Šefčovič.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Branislav Wáclav


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek