Šefčovič támadná Čaputovát, de nem jött be a számítása

Maroš Šefčovič államfőjelölt szerint vetélytársa, Zuzana Čaputová szabályt sértett a jogászi gyakorlata során.

Šefčovič szerint Čaputová a jogtanácsosi (koncipiensi) gyakorlata közben már vállalkozó volt, ezzel pedig szabályt sértett. „Nem találtam egyetlen olyan értelmezést sem, amely szerint a jogtanácsosi gyakorlat és a vállalkozói tevékenység összeegyeztethető lenne.” – mondta Šefčovič. Čaputová szerint Šefčovič lejárató kampányt folytat ellene, és hangsúlyozza, az akkori tövényeknek megfelelően járt el a gyakorlata során.

Šefčovič azzal is próbálkozott, hogy Čaputová a koncipiensi gyakorlatát egy Besztercebányán bejegyzett ügyvédi irodában végezte, annak ellenére, hogy állandó lakhelye Bazinban volt. Čaputová szerint ez megengedett volt, és egyúttal felszólította Šefčovičot, hogy ne támadja őt elavult törvényekre hivatkozva.

Čaputová és Šefčovič nincsenek azonos véleményen azzal kapcsolatban sem, hogy nyilvános vagy titkos legyen az alkotmánybíró-választás. Míg Čaputová szerint a nyilvános alkotmánybíró-választás a lehető legjobb megoldás, Šefčovič meg van győződve arról, hogy a választásnak titkosnak kell lennie.

Forrás: TASR, parameter.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek