Segítség kell a makói görögkatolikusoknak

Még a múlt hét végén ledőlt a templomukkal szemben lévő téglakerítés. Most gyűjtést szerveznek, hogy újjá tudják építeni

A kerítés egy hatvanméteres szakasza feladta a harcot szombaton, és leomlott. Szinte csodával határos, hogy nem történt személyi sérülés, vagy nem zúzott össze autókat. Ugyanis szoktak ott parkolni és az árnyékban beszélgetni emberek. Amikor az eset történt senki sem volt ott. Így elkerülték a tragédiát, ám az anyagi kár jelentős.

Biró István görögkatolikus parókus a delmagyar.hu-nak azt nyilatkozta, tudták, hogy nincs jó állapotban a téglafal, mert több évtizede épült. De azt senki sem gondolta, hogy ennyire rossz a helyzet.

A leomlott téglákat már elhordták, de sürgősen újjá kellene építeni, hogy ne váljon még rosszabbá az állapota. A  kb. ezer lelket számláló hitközösségnek jelenleg nincsen a renoválásra pénze. Ezért gyűjtést szerveznek, aki megteheti és lelkében erőt érez erre, a következő számlaszámra bármekkora összeget utalva támogathatja az egyházközösség felújítási célját: Makói Görögkatolikus Parókia CIB Bank Zrt. 10702071-68579454-51100005.

A helyieket kérik, hogy akár téglával vagy munkával álljanak melléjük. Eddig számos embertől kaptak segítséget, de messze még a vége a munkáknak, gyűjtésnek. Minden kisebb vagy nagyobb jóakaró gesztust szeretettel köszönnek.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek