Segítsünk Juditéknak: betegszállító autóra gyűjtenek

Észak hőseinek most egy kis segítségre van szüksége.

Ákos Judit és csapata, a „Judit házibetegápolás” magánúton vállal beteggondozást és bevásárlással, fuvarozással segíti a gyógykezelésekre járó krónikus betegeket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, kezdeményezésükkel, amely a koronavírus alatt felértékelődött, korábban az Észak Hétköznapi hősök versenyében is szerepeltek. Most új szállítóeszközt szeretnének a megye rászorultjai szolgálatába állítani.

„Korábban már volt egy olyan autónk, amiben ültetve tudtunk betegeket szállítani. Nem olyan régen azonban komoly motorproblémák léptek fel, ezért kénytelenek vagyunk új gépkocsi után nézni” – mesélt az előzményekről Ákos Judit házi betegápoló a boon.hu-nak. „Úgy gondoltuk, hogyha már beruházunk egy autóra, akkor nagyobbat szeretnénk, amiben fekvő betegek is utazhatnak. Egy kisbuszra gondoltunk, aminek a hátsó üléseit kivennénk és ott alakítanánk ki megfelelő utasteret a fekvő betegek számára. Ez nemcsak a mi szempontunkból lenne fontos, hanem a pácienseinknek is, hiszen hétvégenként egyedül minket tudnak riasztani, ha sürgősen orvoshoz kell fordulniuk.”

Az egyik páciens felesége, Bellovics Kálmánné őszinte vallomásából kiderül, miért lenne lényeges, hogy Juditék ismét tudjanak betegeket fuvarozni.

„A párom agyvérzést kapott és akkor kértük a »Judit házibetegápolás« csapatának segítségét. Két héttel ezelőtt történt, hogy a férjemet bevitte a mentő a kórházba, mert rosszul lett. Vasárnap reggel azonban hazaadták, és senki nem tudta hirtelen elhozni” – fejtette ki Bellovics Kálmánné. „A taxi azért nem jött szóba, mert fekve kellett volna szállítani. Az egyetlen miskolci magán-betegszállítónak pedig 48 órával hamarabb be kellett volna jelenteni, hogy mikor és hová történjen a szállítás.”

Ilyen előzmények találták meg Ákos Juditot és kollégáit, akik vállalták a fuvart, és nagyon lelkiismeretesen ápolják az­óta is Bellovics urat, naponta háromszor mennek hozzá. Aki tehát pénz­adománnyal tudná segíteni a célkitűzést, azt arra kérik, hogy a 06/20 242-5055-ös számon keresse meg őket.

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek