Sétahajózás Pozsonyban

Július elejétől lehet igénybe venni a Propeller sétahajó útvonalakat Pozsonyban, amelyek Pozsony-Óvárost és Ligetfalut (Petržalka) kötik össze.

A pozsonyi Propeller hajójárat a vízi közlekedés koncepcióját követi a múltból, amikor is a pozsonyiak gyakorta utaztak hajóval a város egyik partjáról a másikra különböző attrakciók, rendezvények, éttermek, vagy éppen a Ligetfalun létesített vidámpark végett.

Ugyanakkor ma is lehetőség nyílik arra, hogy bárki kipróbáljon egy élvezetes és izgalmas sétahajózást a Dunán. A turisták, ahogy a pozsonyi lakosok is eme rendhagyó közlekedési formával tudják nyáron helyettesíteni a városi tömegközlekedést avagy az autóval való utazást. A Propeller hajójáratok a júliusi és augusztusi hónapokban állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A járatok szombaton és vasárnap közlekednek. Az óvárosi oldalon található Rázus-rakpartról Ligetfalu irányában 16:00 és 17:00 órakor indulnak, Ligetfaluból a Tyrš-rakparton található Dunai sörfőzdétől 16:30 és 17:30-kor.

A Duna két partja között 1891-ben kezdett először közlekedni a legendás Propeller csavargőzös. Hörnes Henrik pozsonyi vállalkozó kapott engedélyt a várostól arra, hogy személyszállító vállalkozást indíthasson be. Hörnes három csavargőzöst üzemeltetett Frigyes, Izabella és Pozsony név alatt. A Propeller hajók csakhamar a város egyik híres szimbólumaivá váltak. A csavargőzösökkel való hajózás a Duna másik partjára hagyományos vasárnapi programnak számított Pozsonyban.

Forrás: ujszo.com

Fotó: visitbratislava.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek