Sikeres a Győr környéki új kútfúrás

Sikeres volt a Győr környéki új koncessziós kútfúrás – jelentette be a PannErgy Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A kutatófúrás 2858 méteres hosszúsággal és 2577 méteres mélységgel a PannErgy Nyrt. leányvállalata, a PannErgy Koncessziós Kft. koncessziós beruházása keretében valósult meg. A teszteredmények azt mutatják, hogy az új termálkút kiváló hidrodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik, általa a Győri Geotermikus Projekt összesített termálvíz kitermelő kapacitása várhatóan eléri az óránkénti 1100 köbmétert. Ez több mint 20 százalékos kapacitásbővülést jelentene.

A hőmennyiség többlettel a PannErgy a meglévő ügyfeleinek fog többlet zöldenergiát értékesíteni – jelezték.

Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a közleményben kifejtette:  nagy kútátmérő adta kisebb csőellenállás mellett elérték hozam-várakozásukat, végleges eredményről az október elején beépítendő szivattyúval történő mérések után tudnak nyilatkozni.

A PannErgy Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok záróára hétfőn 668 forint volt, 6 forinttal magasabb az előző záróárnál, az elmúlt egy évben a legmagasabb áruk 880 forint, a legalacsonyabb 471 forint volt.

fotó: PannErgy.com


Hasonló cikkek