Sikeres életmód-tanácsadás a térségben

Idén közel hétszázan kértek életmódbeli segítséget a makói és hódmezővásárhelyi térségben a szakemberektől. Ez a szám magasabb, mint amire az előzetes becslések alapján számítottak

Az életmód-tanácsadás manapság rendkívül fontossá vált. Hiszen felelősek vagyunk testi-lelki jólétünkért, és egy esetleges életmódváltással vagy – tanácsadással sokat tehetünk az egészségünkért. Számos betegséget megelőzhetünk vele, vagy csökkenthetjük a szervezetünket érő negatív hatásokat.

Az Egészséges Vásárhely Program és a Makói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai 2021-ben is sikeres évet zártak. Ugyanis jóval több, mint félezer embernek segítettek valamilyen formában, életmód-tanácsadáson keresztül. Korábban a mentális segítségnyújtást szolgáló tanfolyamukról is pozitív visszajelzéseket kaptak a szakértők.

Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató a Rádió 7-nek elmondta, ez Vásárhelyen 436, Makón 231 lakost jelentett. A koronavírus ugyan visszavetette a számokat, de a vártnál többen jelentkeztek. Ami azért is jó, mert ez célt adhat az embereknek.

A Makón és Hódmezővásárhelyen létrehozott programot a sikerre való tekintettel egyébként kiterjesztették a kistelepülésekre is, az idén még csak próbaképpen. Ám, mivel meghatározó volt az érdeklődés és a segítségnyújtás sokat jelentett a résztvevőknek a jövőben, ebben az irányban is folytatni fogják a tanácsadást. Tehát a kistelepüléseken élők is igénybe vehetik a programot.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek