Sikeres évadot zárt a Miskolci Nemzeti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a miskolci teátrum, és ezzel hivatalosan is megkezdődött a nyári szünet.

Szerdán délután a Nagyszínházban került sor az eseményre, ahol Béres Attila igazgató összegezte az elmúlt évad eredményeit a színház művészei, munkatársai, valamint a sajtó képviselői előtt.

“Az alapítók is büszkék lennének erre a színházra” – emelte ki a direktor, utalva a magas szakmai színvonalra, az ebből következő nézői és szakmai elismerésre, megbecsülésre.

Nézőtéri páholysor  (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHirnök)

198. évadát zárta a miskolci teátrum.  A pandémia után megfeszített tempóban kellett dolgozniuk, hogy a nézőket visszacsalogassák a színházba. A visszajelzések azt mutatják, jó úton járnak, hiszen az ország minden részéből érkeztek látogatók, de akadt olyan is, aki Frankfurtból jött el megnézni egy itteni előadást.

Az évadzáró társulati ülésen köszöntötték a jubiláló kollégákat, többek közt Seres Ildikó színművészt, aki 30 éve, míg Koncz Boglárka művészeti főtitkár, Kramcsák János műszaki vezető és Szegedi Dezső színművész 40 éve tagja a Miskolci Nemzeti Színháznak. A nézők szavazatai alapján a legjobb színművész Rózsa Krisztián, a legjobb színművésznő Czvikker Lilla, a legjobb előadás a Producerek lett.

Díj átadása: (b-j) Béres Attila és Rózsa Krisztián (Fotó: Hajdufi Péter/ MNSZ)

Szavazott a társulat is, az évad színművésze Bodoky Márk, a legjobb táncművész Mohai Cintia, a legjobb zenekari művész Fogarasi Tamás, a legjobb énekkari művész pedig Zamatócky Florianna lett. A vezetőség által odaítélt Spiritus-díjat idén Kriston Szabolcs kelléktárvezető kapta. A Művészeti Tanács díjával Koncz Boglárka művészeti főtitkárt jutalmazták. Örökös tagot kettőt avatott idén a miskolci színház: Kozma Attilát, a Miskolci Balett művészeti vezetőjét és Kramcsák János műszaki vezetőt. Átadásra került még két, a támogatók által alapított díj is.

Veres Pál, Miskolc város polgármestere szintén részt vett az évadzárón, és beszédében elismerően nyilatkozott a Miskolci Nemzeti Színház tevékenységéről.

A nyári pihenő után induló szezon izgalmasnak ígérkezik. Jézus Krisztus Szupersztár, Vízkereszt, vagy bánom is én, Hoffmann meséi, A miniszter félrelép… csupán néhány cím a kínálatból. Új táncprodukciókkal készül a Miskolci Balett is: Jobb későn, mint soha, Vörös napló és Plasztik Bombasztik címmel visznek színre előadást.

Polgármesteri köszöntő (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

2023-ban indul a színház 200. évada. Elé azonban beékelődik még egy szezon, amit a társulat tagjai „kétszáz mínusz egyedik évad” néven emlegetnek. Ennek során 14+1 bemutatót tartanak majd a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek