Sikeres rajtot vettek a DVTK focistái

Három fordulón vannak túl az NB I-es bajnokságban, és a Diósgyőri VTK labdarúgói remekül szerepeltek eddig. Múlt hétvégén a Haladás csapatát győzték le 3, előzőleg a Vasast 2 góllal, a Honvéd ellen pedig döntetlent (2-2) játszottak.

Szurkolói ankét a Szinva teraszon: (b-j) Lipták Zoltán csapatkapitány, az új játékosok és a szakmai stáb (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Ezeket az idegenbeli meccseket a Szinva teraszon lévő kivetítőn keresztül élőben lehetett követni, így együtt biztathatták kedvenceiket azok a drukkerek is, akik nem tudtak elutazni Sopronba vagy Budapestre. Nagyon népszerűek a Miskolc belvárosában történő közös meccsnézések, rengetegen szoktak rá menni. Talán ez adta az ötletet ahhoz, hogy a legutóbbi szurkolói ankétot – az OTP Bank Liga első fordulója előtt – szintén a Szinva teraszon rendezzék meg. A szép számban megjelent érdeklődő találkozhatott a DVTK részéről Bódog Tamás vezetésével az egész szakmai stábbal, a focisták közül pedig Lipták Zoltán csapatkapitánnyal és az újoncokkal (Forgács Dávid, Nikolaos Ioannidis, Óvári Zsolt, Tóth Barnabás), akik készséggel válaszoltak a szurkolók által feltett kérdésekre, majd dedikáltak és beálltak egy-két közös fényképre is.

Hatalmas lendülettel vágtak bele a fiúk az idei NB I-es bajnokságba: az 1. fordulóban a budapesti Szusza Ferenc Stadionban megverték a Vasast (0-2), a következő héten pedig döntetlent játszottak a Budapest Honvéd ellen a Bozsik Stadionban. A 2-2-es végeredménnyel záruló mérkőzésen Diego Vela megmutatta, hogy még a 96.percben is lehet gólt lőni – nem kis bosszúságot okozva ezzel az ellenfélnek.

Kivetítőn is követhető volt a szurkolói ankét (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Múlt szombaton került sor a harmadik fordulóra, akkor a Swietelsky Haladás vendégeként bizonyítottak a piros-fehérek. Miután a szombathelyiek stadionja még nem épült meg, ezért ideiglenes megoldást jelentett a soproni helyszín, ahol közel 20 év után tudta legyőzni a DVTK a Haladást. Kicsit nehézkesen indult a mérkőzés, az első részben egyik csapat sem tudott találatot szerezni A második félidőben viszont lendületet kapott a játék, élvezetessé vált, különösen azután, amikor Tamás Márk belőtte a DVTK első gólját. Az magabiztosabbá tette csapatát, és még kétszer sikerült betalálniuk a Haladás hálójába: Óvári Zsolt szerezte meg a második, Busai Attila a harmadik gólt. Bár kissé döcögősen indult a találkozó, azt kezdettől érezni lehetett, hogy a piros-fehérek alaposan megszervezték védekezésüket, azáltal pedig sikerült megszorongatniuk, majd legyőzniük a Haladás együttesét.

Bódog Tamás szakmai igazgató úgy fogalmazott a mérkőzés után: „Aki az elejét nézni tudta, az előtt le a kalappal”. A második félidőben azonban olyan játékot láthattak a szurkolók, ami ínyenc falat minden focirajongó számára. Nem csoda, hogy óriási várakozás előzi meg a következő találkozót is, ahol a Balmazújváros csapata ellen játszik majd idegenben a DVTK. A szombati meccsre minden jegy elfogyott már.

Sajtótájékoztató a Haladás elleni meccs előtt: (b-j) Óvári Zsolt és Bódog Tamás (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Vélemény, hozzászólás?