Sikeresek a felgyői lovak

Nemrég napvilágot láttak a Felgyő és Térsége Lovas Egyesület idei első kiscsikói, amikre az elkövetkezendő években hosszú fejlődés és eredményes munka vár.

Az egyesület büszke az ott tenyésztett lovakra, hiszen karakteres jegyeik miatt, szeretik őket a lovassport élén tevékenykedők, akár profikról, akár amatőr versenyzőkről van szó. A társaságnál évente 8-10 csikó születik. Rájuk különösen odafigyelnek, hiszen eleinte még nem látszik, melyikből mi lesz. De, ha időben elkezdenek velük foglalkozni, jó eséllyel lehetnek sikeresek versenyeken.

A lótenyésztés nem könnyű munka, mindig vannak buktatói, de a csikók születése örömhírrel szolgál és természetesen komoly erőfeszítésre van szükség, hogy a továbbiakban minden rendben menjen. A Felgyő és Térsége Lovas Egyesület munkatársai kötődnek az állatokhoz, de mivel a tenyésztés üzlet, így azt a lovat adják el, amelyikre van kereslet. Akármennyire is nehéz megválni tőlük. Viszont minden eladott lovat számon tartanak, és amennyire csak lehet, követik a sorsát.

Az idei csikóktól is sokat várnak majd, mert kifejezetten jó vérvonalat visznek tovább, ugyanis sikeres versenylovak találhatók a felmenőik között.

A csikószületésekről Kacziba Pá­­l, tenyésztő számolt be a delmagyar.hu-nak. Aki azt is elmondta, hogy volt már Európa-bajnok lovuk, Év Csikója díjnyertes egyedük, de olyan is, amivel kijutottak a londoni olimpiára.

A sikerekhez természetesen a tenyésztésen és a vérvonalon kívül a hosszú távú, jól felépített kiképzés, későbbi edzésprogram, a megfelelő körülmények, de a lovak meghatározó egyedi karaktere is hozzájárul.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek