Sikeresen működik a Szegedi Áldozatsegítő Központ

Ahogy azt korábban megírtuk, december 3-tól megkezdte működését Szegeden az Áldozatsegítő Központ. Ez az országban az ötödik ilyen Intézmény.

Az áldozatsegítők munkájára nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy megfelelőképpen el tudják látni a feladataikat, és szakmai, lelki, mentális segítséget tudjanak nyújtani a bajbajutottaknak. Valamint, ha szükséges, akkor korszerű elhelyezést, pénzbeli segítséget is biztosítsanak nekik.

Legújabb információink szerint egyre többen keresik fel a megyeszékhely Áldozatsegítő Központját. Dr. Kereszty Ágnes a Rádió7-nek számolt be a munkájukról. Ebben kiemelte, hogy:

A szegedi Áldozatsegítő Központ személyre szabott támogatást nyújt a bajbajutottaknak így többek között a biológiai segítségnyújtás jogi segítségnyújtásának tilalmára az áldozatok és a bűncselekmények következményei között kialakult krízishelyzet enyhítésére akár azonnali pénzügyi segítségnyújtás is rászorulók.

További céljaikhoz tartozik, hogy a fiataloknak segítséget nyújtsanak abban, hogy el tudják kerülni az áldozattá válást. Tehát különböző programokat, illetve beszélgetéseket szerveznek,  azzal kapcsolatban, hogyan tudják elkerülni az áldozattá válást és hogyan tudnak magukra vigyázni. Valamint mit kell tenniük hogyha ők maguk krízishelyzetbe kerülnek, vagy ha mást látnak ilyen helyzetben.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek