Sikeresen nyitotta az évet a Pallas Athéné Alapítvány

A korábbi évekhez hasonlóan, tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona, az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője 244 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén 280,8 milliárd forintot tett ki.

A Pallas Athéné Alapítvány csütörtöki tájékoztatása szerint a vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 11,9 milliárd forint értékben 1633 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 243,8 milliárd forintot befektetési jegyben, 2,7 milliárd forintot ingatlanban, 21,8 milliárd forintot bankbetétben, valamint 12,5 milliárd forintot vállalati kötvényekben tartanak.

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el – hangsúlyozták a közleményben.

Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről – tették hozzá.

Nyitókép: Illusztráció/azuzlet.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek