Simicskó: Egy nemzet jövőjét a gyermekek jelentik

A KDNP frakcióvezetője vasárnapi, gyereknap alkalmából írt közleményében kiemelte, gyermekeinknek szilárd alapokon nyugvó jövőt kell biztosítanunk, mert ez nemcsak a fiatalok, hanem a nemzet gyarapodásának biztosítéka is.

Hangsúlyozta, az elmúlt 10 évben a kormány világszinten is egyedülálló családtámogatási rendszerének köszönhetően lehetővé vált, hogy a családok megerősödjenek, és így stabil környezetben élhessenek a magyar gyermekek.

Az otthonok támogatása mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatalok nevelésére is – tette hozzá.

Hozzátette: a 21. század folyamatosan bővülő ismeretei mellett a gyermekek akkor válhatnak igazán kiegyensúlyozott felnőtté, ha nemcsak tudásuk gyarapszik, de érzelmileg is fejlődhetnek.

Ez a szülők és az oktató-nevelő intézmények együttműködésével valósulhat meg.

Fontosnak nevezte, hogy a családok a legfiatalabbaknak átadják azokat az alapvető értékeket, amelyek majd segítik őket a világ kihívásaival szemben, hozzátéve, ugyanakkor a pedagógusok is nélkülözhetetlen készségekkel gazdagíthatják a gyermekeket.

Magyarországon kiváló szakemberek segítik a fiatalok oktatását, akik még a járvány alatt is példás helytállásról tettek tanúbizonyságot, s bár az elmúlt időszak mind a szülőket, mind a pedagógusokat sok kihívás elé állította, bebizonyosodott, hogy a fiatalok képzése jó kezekben van – írta a frakcióvezető.

Forrás: 888.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek