Skóciában négyéves kortól, szülői beleegyezés nélkül változtathatnak nemet a gyerekek

A tanároknak azt is tanácsolják a skótok, hogy a diákok új neveit és személyes névmásaikat használják majd az iskolában, miután a gyermekek eldöntötték melyik nemhez tartoznak – írja a Mandiner a Daily Mailre hivatkozva. 

A skót kormányzat döntése értelmében a skót kisgyerekek nemet válthatnak négyéves koruktól.

Az új útmutatás szerint azokat a tanulókat, akik nemet akarnak váltani, a tanároknak támogatni kell. A transzneműséget bemutató könyvek pedig iskolai tananyagként fognak megjelenni a minapi határozat értelmében.

Az új oktatási metódus értelmében a gyermekeknek a jövőben nem kell majd a szülők beleegyezését kérni a nemváltoztatáshoz – számol be a dailymail.com. Skócia kormánya mindemellett azt javasolja a tanároknak is, hogy támogassák a nemet váltani akaró tanulókat a döntésükben. A pedagógusokat egy útmutató is fogja segíteni a munkájukban. A tanároknak azt is tanácsolják, hogy a diákok új neveit és személyes névmásaikat használják majd az iskolában, miután a gyermekek eldöntötték melyik nemhez tartoznak.

További „könnyítést” jelent a gyermekeknek, hogy a jövőben csak szóban kell majd a nemváltásukat bejelenteni, mindezt pedig nem kell majd hivatalosan regisztrálni semmilyen módon. Az útmutató – amely szerint a tanároknak nem kell beszámolniuk a szülőknek – támogatja a transznemű fiatalok jogait – vélte a skótok oktatásügyi államtitkára.

Forrás: mandiner.hu

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek