Slovan-DAC: „Több tiszteletet várnék az ellenfél edzőjétől“ – Kozák

A Slovan 2:0-ra legyőzte a DAC csapatát a Fortuna Liga idei utolsó fordulójában.

Peter Hyballa (DAC – edző): „Gratulálok a Slovannak a győzelemhez, valóban nagyon erős keretük van. Büszke vagyok ugyanakkor a saját fiatal csapatomra. Az elején mi voltunk a jobbak. Mivel sérülések tizedelnek bennünket, utánpótlásbeli játékosokhoz kellett nyúlnunk. A hazaiak azzal győztek le bennünket, amiben nagyon jók: a gyors ellentámadásaikkal. Nekünk többet kell gyakorolnunk a támadóharmadban a befejezéseket. A második félidőben igyekeztünk egyenlíteni, jó volt a labdajátékunk, de a Slovan valóban nagyon tud kontrázni, egyénileg nagyon jól képzett játékosai vannak. Azt gondolom, hogy a második gólt egy ellenünk elkövetett szabálytalanság előzött meg. Az ősszel 35 pontot gyűjtöttünk, 2-3 meccsen valóban nem jött ki a lépés, de a többin általában mi domináltunk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon fiatal gárda vagyunk. Ma az U19-ben játszó Boatengnek is lehetőséget adtam, akinek jól sikerült a bemutatkozása. Ramirez meniszkusz sérülést szenvedett, két hónapra játékképtelenné vált. Kozák edző meccs közben tett megjegyzésére pedig – hogy menjek haza Németországba – csak annyit mondok, hogy holnap ugyan hazamegyek, de utána visszajövök!”

Ifj. Ján Kozák (Slovan): „Örülünk a győzelemnek, ez volt számunkra a legfontosabb. Húzós a programunk, de 10 pontos az előnyünk a bajnokságban, ami több mint tavaly ilyenkor, ezért nem lehetek elégedetlen. A játékosaimnak kijár a dicséret. Van konkurenciánk, hiszen a Dunaszerdahelynek és a Zsolnának is nagyon jó csapata van, ezért van még hová fejlődnünk. Télen nem lesz könnyű megtartani a kulcsjátékosainkat, de mindent megteszünk azért, hogy tavasszal is erősek maradjunk. Az ellenfél edzőjétől viszont több tiszteletet vártam volna el. Kifogásokat keres, és olyan dolgokkal eteti a médiát, mint a múltkori buszbaleset, panaszkodik a bírókra és a játékosokra. Mindenki maga hozza meg a következtetéseket. Nem kellett Németországban, nálunk viszont lehetőséget kapott. Szlovákiában vagyunk, ha valami böki a csőrömet, azt kimondom.”

Forrás: fcdac.sk, parameter.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek