Több százan gyűltek össze a Smer kormányellenes rendezvényén

A Smer által szervezett május elsejei ünnepségen mintegy 2500 ember töltötte meg a nyitrai Svätopluk tér egy részét. A rendezvény fokozatosan a kormány, illetve a párt elnöke, Robert Fico parlamenti képviselő rendőrségnek történő kiadatása elleni tiltakozássá vált.

A tömeg különösen Erik Kaliňák és Ľuboš Blaha beszéde alatt kezdett el különféle rigmusokat skandálni, a résztvevőket a „Becsület a munkának, elvtársak!” kifejezéssel köszöntötték.

A legnagyobb érzelmet viszont Fico váltotta ki, aki az esemény elején felszólította az egybegyűlteket, hogy szolidaritásból tapsolják meg a bebörtönzött Robert Kaliňákot. Beszédében a Smer elnöke felszólította az embereket, minél többen vegyenek részt a párt tiltakozó rendezvényein. “Minden világos: meg kell buktatnunk a kormányt, meg kell buktatnunk az elnököt, demokratikus, törvényes úton” – mondta Fico.

Beszéde alatt a tüntetők összecsaptak egy idős férfival, aki a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak fényképével érkezett, és közvetlenül a pulpitus előtt foglalt helyet. A tömegből néhányan szitkozódni kezdtek, majd esernyőkkel próbáltak támadni, az incidens miatt a szlovák rendőrség konfliktusellenes csoportjának kellett beavatkoznia.

Forrás: ujszo.com

Fotó: tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek